KEKLER

DALGA DESENLİ KOLAY KEK

6 Yumurta
3 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Pk. Kabartma Tozu
Yarım Pk. Kakoo
6 Su Bardağı Un

Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra un hariç diğer malzemeler eklenir. 5,5 bardak un ekledikten sonra hamur iki kaba ayrılır ve birisine kakoo eklenir kalan yarım bardak un diğer kaba eklenir.

Kek tepsisine bir kepçe sadece karşımdan konur ve tam ortasına 1 kepçe kakoolu karışımdan eklenir. Bu işlem hamurlar bitene dek devam eder.

Son işlem olarak kürdan yardımıyla dalga deseni verilir. Desen sizin hayal gücünüze kalmış.

NOT: Malzeme bolluğundan dolayı büyük boy tepsi seçiniz :)

( SeVgİ )


Başka bir kek tarifiyle de aşağıdaki çiçek desenini yaptım.






SÜNGER KEK

4 Yumurta ( Oda Sıcaklığında )
1.5 Su Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı İki Kez Elenmiş Su
1 Fincan Sıvı Yağ
Yarım Su Bardağı Ilık Su
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya

Yumurta yüksek devirde çırpılır, köpük köpük olunca şeker eklenir. krema kıvamına gelince devir düşürülür ve yağ eklenir.

Un, kabartma tozu ve vanilya bir kapta karıştırılır. Mikser düşük devirdeyken 1 kaşık un 1 kaşık su eklenerek çırpılır.

Önceden ısıtılmıs 170 derece fırında pişirilir.

Favori kekimdir. İçine farklı malzemeler koyarakta yapılabilir.

( SeVgİ )
Üstteki Kek Sade, Alttaki Kek Kakoo Karışımlıdır.

İçine Ceviz Ve Kuru İncir Eklenmiş Sünger Kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder