ET YEMEKLERİ

ARNAVUT CİĞERİ

Bu yemekte ölçü veremiyorum çünkü tüketebileceğiniz kadar ciğer kullanmak gerekiyor. Kalan yemeğin ısıtıldığında ciğerin iyice sertleşeceğini düşünüyorum.

Ciğerin zarı soyulup doğranır ve 15 dk. sütte bekletilir (yumuşak olması için)
Sütün içinden alıp süzdükten sonra kağıt havlunun arasına koyup kurulanır.
Daha sonra kırmızı biber, karabiber, 1 cay kasıgının ucuyla karbonat ve unla harmanlanıp yarım saat bekletilir.

Zeytin yağında kızartılır fakat sert olmaması için tuz sonradan eklenir.

Yanına da maydanoz salatası ve sade pirinç pilavını yakıştırdım :)


( SeVgİ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder